Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Meslek liseleri düz liseler ayrımı ?

Arthur_HellsFire

Öne çıkan mesajlar

Ben şimdi meslek lisesi açısından bakıyorum örneğin ben Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar Bölümü okuyorum bilgisayar programcısı olma amacı ilen geldiğim okulda ( bu durumun bilinci ile ) olay düzelir olarak düşündüm. Sonuçta bende buraya sınavla geldim ve beklentilerimin bir düzeyi var. Bize yök tarafından layık görülen bölüm bilgisayar öğretmenliği hade geçtim tüm bölümlere aynı katsayı olayını ya inanabiliomusunuz yök sadece bize bilgisayar öğretmenliği bölümünün yolunu gösterio yau bi düz lise noobiesi ( sorry ) belki pcnin tusuna yeni basıo belki eline yeni bi havya alıo vs vs biz bunları çoktan aşmışken bize sen öğretmen olacaksın deniyor kim neyi savunuyor kim öğrenciyi düşünüyor. Ayrı bi bakış açısıda sonuçta sen bu öğrencileri sınava tabi tutuosun hepsi aynı soruları yanıtlıyor katsayı saçmalığı nedir yani meslek liselerine kültürel derslerini müfredat olarak az veriosun belki bi önlem olarak alanlarına yönelsinler diye ama sonuçta sen bi sınava tabi tutuosun bunu sınıyosun adam zaten yeterince bu işe kadir ise bunu yapıo engellemenin nedeni ne ne farkı var bu adamın düz lise bitiren kişi ile kafam çok karışık yoruldum artık bir de tvde düz lise öğrencileri işte daha çok rakibimiz olcak moralimiz bozuluo yok kıl oluyo yok tüy oluyo yok yün oluyo bilmem kaç adet konferans dinledim bir ülkenin kalkınması alanında başarılı kişiler yetiştirmesi buda kişiyi yeteneklerine ve eğilimlerine göre yönlendirmek ile oluyo mesleki ve teknik eğitimin önemi büyük...

[Bu mesaj Arthur_HellsFire tarafından 12 Mayıs 2004 19:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun eşitlikle şununla bununla uzaktan yakından alakası yok. Düz liseler üniveristeye öğrenci yetiştirmek üzere kurulmuş, meslek liseleri ise belirli bir alanda mesleki eğtim vermek üzere kurulmuş liselerdir. Örneğin bir meslek lisesinin torna tesfiye bölümünden mezun birisinin tornacı olması beklenir avukat olması değil. Şayet avukat olacaksanız gidersiniz düz liseye sonra okursunuz hukuk fakültenizi. Onu yapmayı hem torna tesfiye eğitimi alıp devlete onun laboratuvarıydı şusuydu busuydu çok büyük masraflar çıkartacağım ama benim paşa keyfim avukat olmak istedi dersen sonuçlarına da katlanmak zorundasındır.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

fedaykine katılıyorum,
şimdi yapılmaya çalışan şey imam hatiplileri diğer bölümlere sokmak. ee adama sormazlarmı "paşam madem sen imam olmayacaktın neden oturdun imam eğitimi aldın? senin ne işin var siyasalda hukukta?" ben bu zihniyeti anlamıyorum, bariz biz ülkenin önemli yerlerine kendi kafamızdan adam sokmaya çalışıyoruz demek...

napıcaksa bu ülke bu kadar imamı...
Sosyal ağlarda paylaş

Her bölüme özel uygulama olabilir. Örneğin siz kendinizle ilgili bir iki bölümü seçerken katsayınız tam tersine nokta bilmem kaç değil de 1'in üzerinde bir şey yapılır puanınız arttırılır. O başka bir şey, bütün herkez eşit olsun herkeze eşit katsayı demek başka.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

fedaykin +1 , fakat cidden neden bilgisayar mühendisliği size kapalı onu ben anlayamadım.

bu imam hatip olayına (ki başka bi başlıkta tartışılmıştı), yani imam hatip mezunlarının hukuk, tıp gibi alanlara girebilmesine ise komple karşıyım ben.[signature][hline]unity100, 09 Mayıs 2004 21:55 tarihinde birilerine demiş ki:
tamam ben seni tehlikeli goruyorum seni ortadan kaldirtmaya karar verdim. 3-4 tane cember sakalli ninja yollayip kestirticem bi arka sokakta.

Sosyal ağlarda paylaş

Devlet düz lisedeki bir öğrenci için 1 lira, meslek lisesindeki bir öğrenci için 10 lira harcıyor, o kişiye belirli bir mesleğin eğitimini veriyorsa o adamın kalkıp başka bir iş yapmak istemesi kdr saçma birşey yok. Sonuçta herkes kendi bilinciyle okullara yerleştirildi, kimse zorla bir meslek lisesine sokulmadı.[signature][hline]Oha falan olunmaz, oha doğulur.. - delikanlı tiki -
Sosyal ağlarda paylaş

bir kere, gencler, sanayinin ya da devletin 'ihtiyaclarina' gore, KOYUN SURUSU gibi GUDULUP 'IDARE' edilecek bir 'dogal kaynak' degil.

bunlarin hepsi vatandas, ve her acidan herseyde haklarinin esit olmasi gerekir.

ben hedeye adam yetistirmek uzere dodo kurdum, adam buna girdi hedeloheho olacak diye bir sey olamaz.

devletin malini harcasa da, zahmet cikarsa da, masraf cikarsa da, olamaz.

universiteden metalurji muhendisi olarak cikip, daha fazla geliri oldugu icin bankacilik yapan adama soruyor musunuz lan sen hani metalurjici olacaktin, laboratuar, masraf hodo ? diye ?

hayir.

o zaman burda da sormiycaksiniz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

Burada hesap sormuyorsun elinden geldiğince o alana yönlendiriyorsun. Zaten eğitim denilen şeyin amacı budur.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 12 Mayıs 2004 20:37 tarihinde demiş ki:
Bunun eşitlikle şununla bununla uzaktan yakından alakası yok. Düz liseler üniveristeye öğrenci yetiştirmek üzere kurulmuş, meslek liseleri ise belirli bir alanda mesleki eğtim vermek üzere kurulmuş liselerdir. Örneğin bir meslek lisesinin torna tesfiye bölümünden mezun birisinin tornacı olması beklenir avukat olması değil. Şayet avukat olacaksanız gidersiniz düz liseye sonra okursunuz hukuk fakültenizi. Onu yapmayı hem torna tesfiye eğitimi alıp devlete onun laboratuvarıydı şusuydu busuydu çok büyük masraflar çıkartacağım ama benim paşa keyfim avukat olmak istedi dersen sonuçlarına da katlanmak zorundasındır.

sonuna kadar katılıyorum
+1398102381293810231092380123813[signature][hline][b]never ask me systematic questions all you do is talk I am coming at you full speed walk on the sidewalk. I will smack your motherfucken face this is not a fucken race so don´t make me chase and place you in space and erase. Cut that fricken noise I sit on the white section with the black voice you don´t have a choice my rap destroys.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 12 Mayıs 2004 21:23 tarihinde demiş ki:
Burada hesap sormuyorsun elinden geldiğince o alana yönlendiriyorsun. Zaten eğitim denilen şeyin amacı budur.

hayir su anki durumda yonlendirmiyorsun, mecbur birakiyorsun.

adam eger secimini degistirmek isterse, itu makina yerine cemiskezek makinaya girmek zorunda kalacak. bunun insan hayatinda da ne kadar buyuk fark yarattigini bilirsin.

sinavda ne ortaogretim puani, ne ek katsayi, ne hede ne hodo olmali.

koyarsin N tane bolumden X tane soruyu, bu sorulardan alinacak puanla siralarsin adamlari, sokarsin.

egalite, eternite, fraternite ...[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arthur_HellsFire, 12 Mayıs 2004 20:41 tarihinde demiş ki:
fedaykin, abi onu geçtim ben okuduğum bölümün dışında bir şey olmak istemiyorum ancak bilgisayar mühendisliğinin bize açılmaması normal mi sende söylüyosun ?

Oraya girerken ben buradan çıktıgımda ne olabilirim diye hiç düşünmediniz mi ?
Yada ben şunu olmak istiyorum bu okula girersem acaba olma imkanı war mı die hiç mi araştırmadınız ?[signature][hline][b]never ask me systematic questions all you do is talk I am coming at you full speed walk on the sidewalk. I will smack your motherfucken face this is not a fucken race so don´t make me chase and place you in space and erase. Cut that fricken noise I sit on the white section with the black voice you don´t have a choice my rap destroys.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Berk, 12 Mayıs 2004 20:41 tarihinde demiş ki:
"paşam madem sen imam olmayacaktın neden oturdun imam eğitimi aldın?"

napıcaksa bu ülke bu kadar imamı...

duyduğuma göre imam hatiplerde düz lisedeki derslerin hepsi varmış + imam dersleri. Ağır bi müfredat yani.[signature][hline]Bir şey biliyorsam; o da hiç bir şey bilmediğimdir.
In the name of the council !
La'unva Solmai @ Eclipse - SWG.
LONG LIVE REBELLION ! | diskavır mi

[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar, 15 yasinda 'ileride ne olacagim' diye dusunmek de olmaz, karar almak da olmaz, hele hele YONLENDIRILMEK hic olmaz.

ayrica, ergenlik cagi denen 15-18 yas arasi en firtinali donemlerde toparlanacak 'orta ogretim aptalca puani' gibi bir sacmaliktan insanlarin kaderini belirlemek hic hic olmaz. lisede daha icine kapanik, sosyalligi daha yavas gelisen sahislar, toplum icerisinde daha cok aktiviteye giren, sosyallik kazanan, ileride herhangi bir idari kademede daha basarili olabilecek kisilerin onune gecer, ondan sonra bir de bakmissiniz universitelerde agzini bicak acmayan, sorunlu hocalar, asistanlar, agresif, mesafeli vs .....[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer hiç katsayı olmaza en ideal lise hiç ders okunmayan lise olur zira lise eğitimi ile öss arasındaki bağ çok düşük. Onun yerine okulda çok boş vakit bırakırsın paso dersaneye gider veya okulda ÖSS türevi konular işlenir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Fedaykin +1

Meslek liselerinde bilgisayar okuyanların öğretmen olma zorunluluğu çok saçma, programcıyı anladım da öğretmenlik çok çok farklı. Bilgisayar Mühendisliğine gelince, bu konuda kadar da çok geniş bilgim yok sadece bildiğim kadarını söylüyorum, teknik olarak bilgisayar ile bilgisayar mühendisliğinin farkı vardır. Ama bizim ülkede herşeye hede hödö mühendisliği dendiği için, adı böyle daha karizmatik duruyor galiba, böyle saçma durumlar oluşuyor.

Mesela bizde bilgisayar mühendisliğinin yanında bi de "bilgisayar bilimi" (Computer Science veya CS die gecer) veya benzeri fakülteler yoktur. Son zamanlarda açılan bikaç tane var ama onlarla da ilgilenen yok ki puanları alabildiğine düşük. Mühendislikte bilgisayarın hardware'ı software'ı vs... mühendilik bakış açısından öğretilirken CS'te programcılık, database, grafik... olayın software yönü daha detaylı yapılır. Bizde ikisini birleştirmişler mühendislik olarak kalmış. Bana sorarsan çok saçma. Eğer bizim unilerde CS bölümleri olsaydı, o zaman meslek liselerinden buralara yerleştirme uyardı, ama yok işte abi.

Mühendislik niye olmaz dersen, o daha karmaşık bi konu. Mühendislik çok farklı bi bakış açısı, teknik eğitimden farklı. Ben olayın teknik yönünü bilirim deme, çünkü eğer mühendislere olayın sadece teknik yönü öğretilseydi o zaman unilerin bi anlamı kalmazdı. Ve bu iki yoldan sadece birini seçebilirsini. Aksi takdirde lise öncesi ne yapmak istediğini şöyle böyle bilenler düz liseye gitmez mesleki eğitim alırdı, yani düz lisenin hiçbi anlamı kalmazdı. Oysa düz liselerin misyonu genel bi eğitim vermek yani çoğunluk düz liseye giderken teknik ihtiyaçla için meslek liseleri olmalı. Yukarıdaki gibi bi durum olup da herkes meslek liselerine koşarsa o zaman o ülkede eğitim sistemi bozulur.

Bence mühendislikle teknik eğitim ayrı tutulması gerekir, ama dediğim gibi meslek liselerine girebilecekleri adam gibi bölümler sunulması lazım. Bu da bizim ülkede olcak da ohooo....

Unity "egalite, eternite, fraternite" ii de Fransa'da bildiğim kadarıyla teknik lise mezunları universiteyi anca hayallarinde görüyolar. Ayrıca kimse seni zorla teknik liseye sokmuyor. Aynı şekilde kimse OSSnin de eşit şartlarda yapıldığını iddia edemez, bi gece onceden sizin elinizde olmayan bi suru olay olabilir. O zaman OSS de esit degildir ve butun universite seciminin 3 saate bağlı olması tamamen saçmalıktır. Acaba bi gece önceden senin evinin önünde arabanın birinin alarmı susmasa (bi arkadasın tanıdıgına oldu) veya grip olsan nasıl hissederdin? Ortaöğretim puanı bunu biraz da olsa azaltıyor.[signature][hline]It's the sensible, logical thing to do of course; which is why we won't do it

Tanis the Half Elven
Dragons of Autumn Twilight
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...